Visvakantie Duitsland vakantiehuisjes

Home / vakantiehuizenZoekopdracht

Resultaten gevonden
ZOEKFILTERS

Visvakantie Duitsland

Visvakantie in Duitsland wordt steeds populairder

Een Visvakantie in Duitsland wordt steeds populairder, mede door de vreemde corona tijd. Met vissen kun je tot rust komen en even aan iets anders denken.  Het maakt niet uit aan welke vistechniek of welk soort water je de voorkeur geeft, bij een visvakantie Duitsland er is voor elk wat wils. Vissen in Duitsland in één van de mooie natuurgebieden mag en kan gelukkig nog en binnen enkele uren zit je al in een prachtige omgeving. Zo zit je vanaf Utrecht gezien binnen binnen 3.5 uur in een prachtig omgeving, om snel te vissen in b.v. het Sauerland of de Eifel. Niet heel ver rijden en toch echt dat heerlijke vakantiegevoel. van een visvakantie in Duitsland. Je kunt vakantiehuisjes Duitsland aan het water huren met een visvijver, maar dat hoeft natuurlijk niet. Want je kunt natuurlijk ook geweldig aan de Moezel vissen, een prachtige van Duitsland.

Maar ook kun je natuurlijk wat verder van huis  en kiezen voor een visvakantie in Duitsland in het zuiden van het land. Bijvoorbeeld vissen in Duitsland in de Duitse Alpen van Allgäu en Beieren of het prachtige Zwarte woud. Het prachtige landschap en uitzicht op de bergen en kastelen maakt een visvakantie in Duitsland nog leuker om te doen. Ook kun je een visvakantie in Duitsland natuurlijk prima combineren met een bezoek aan één van de mooie plaatsjes of een wandeling of fietstocht in de natuur. 

Visvakantie Duitsland met kinderen - 5 Tips voor een geslaagde visdag 

Een Visvakantie Duitsland met kinderen is erg leuk en goed voor de ontwikkeling van het kind en om even samen in de natuur te zijn. Ook een visvakantie Duitsland met de kinderen is dus een goed idee. Ver weg van de technologische wereld en de "schermen." Zo kunnen de ouders of grootouders op een ontspannen manier hun  levenservaringen delen met de (klein) kinderen. De vis hoeft ook niet altijd groot te zijn als je er zelf met de kids maar plezier in hebt !

 1. Denk aan de veiligheid bij vissen met kinderen, dat staat voorop. Dus ga bijvoorbeeld niet in sterk stromend water staan en zijn de kids nog jong, vergeet dan niet de zwemvesten.
 2. Vergeet niet de benodigde visvergunningen. Overigens hebben kinderen onder de tien jaar over het algemeen geen visvergunning nodig. Wel mag je als kind alleen vissen onder begeleiding van volwassenen. maar dit kan per provincie anders zijn.
 3. Neem de juiste hengels en visspullen mee. Voor kleintjes hoef je niet gelijk een hengel te kopen, je kunt het ook eerst samen doen.
 4. Neem voldoende tijd om  de familiedag op het water voor te bereiden om het tot ene leuke vakantiedag te maken. Houd ook het weerbericht in de gaten, als er bijvoorbeeld een bijzonder warme dag wordt voorspeld, moet je de tijd rond de middag en de middag vermijden en de vroege ochtend- of avonduren gebruiken voor uw excursie.
 5. Denk aan eten en drinken voor de visdag, want dit vindt je vaak niet in de buurt van de visbestemming. Wees voorbereid op mogelijke weersomstandigheden en bewapen jezelf en dierbaren met zon-, insecten-, wind- of regenbescherming.

De visregels voor een visvakantie Duitsland verschillen per deelstaat. Hier een voorbeeld van de visregels in de deelstaat Saksen.   

Visvakantie Duitsland - Top 5 Visgebieden 

De populaire Duitse website Fischerhuette voor vissers heeft een mooie top 5 gemaakt van visgebieden in Duitsland. Bij deze top 5 visplaatsen zijn alle visplaatsen goed te berijden vanuit Nederland. Zeker de Edersee (ongeveer 4 uur rijden vanaf Utrecht) is een zeer populaire vakantieregio voor Nederlanders. Vissen op de Edersee is niet alleen adembenemend vanwege het prachtige landschap, maar ook vanwege de enorme omvang van het stuwmeer. Want met ongeveer 12 km² is de Edersee het op een na grootste stuwmeer van Duitsland ! De omgeving rond de Edersee is ook prachtig voor iets anders,  zoals wandelen of fietsen. Er is altijd wel wat te doen!

Liefhebbers van zoetwatervissen kunnen zich op de Edersee verheugen op de overvloedige bestanden van Voorn, Brasem, Karper, Vlagzalm en Kopvoorn zijn ook in het water te vinden. Maar ook kun je  b.v. forelvissen in Duitsland of  vissen op andere roofvissen als snoek, forel en meerval. In die kunnen groot zijn, want in 2004 werd een snoekbaars van 23 pond gevangen op de Edersee!

vissen in duitsland in de rijn - prachtige vakantie in DuitslandDe Top 5 visgebieden in Duitsland 

 1. De Rijn in de Eifel - Deelstaat Nordrhein Westfalen

 2. De Edersee, stuwmeer - Deelstaat Hessen

 3. Kiel Kanaal - Deelstaat Schleswig-Holstein

 4. Möhnesee - Deelstaat Nordrhein Westfalen

 5. Biggesee in het Sauerland - Deelstaat Nordrhein Westfalen


Vissen in Duitsland regels - Catch & Relaese (vis terugzetten Duitsland)

Keer op keer is een fel bediscussieerd onderwerp bij het vissen in Duitsland, het vis terugzetten van gevangen vis. Want sommigen vissers zetten vissen altijd terug. Anderen beweren dat elke gevangen grote vis na het vangen moet worden gedood, tenzij deze in het gesloten seizoen wordt gevangen of het minimum gewenste maat nog niet heeft bereikt. Ook kan het gebeuren dat de vangstgrens voor een soort al bereikt is en een daarbuiten gevangen vis dan ook terug gezet moet worden. 

De dierenwelzijnsvereniging in Duitsland (die veel macht heeft)  heeft een artikel over catch and release geschreven. Ze stellen  dat het bij vissen in Duitsland verboden is hen zonder redelijke reden te doden of hen langdurige aanzienlijke pijn of lijden te bezorgen. Het is volgens hun niet toegestaan ​​om te vissen te doden voor het plezier van "sport" of om te concurreren bij viswedstrijden met andere vissers met voor het vissucces.  Zeker het  gericht vangen van grote vissen die niet als voeding bedoeld zijn. Zo is bijvoorbeeld het vissen op grote karpers met speciaal gemaakt aas (boilees) in veel staten verboden. Pas hier dus mee op: want diverse karpervissers zijn na plaatsen van foto's van de vangst veroordeeld voor strafrechtelijke vervolging door de Duitse Dierenwelzijnsvereniging!

Let op: De wettelijke voorschriften voor Catch & Release (vis terugzetten Duitsland) kunnen in Duitsland heel verschillend zijn per deelstaat (Provincies). Sommige Deelstaten vereisen expliciet dat de gevangen vis wordt vrijgelaten en in andere is dat weer verboden. Zo gelden op de bij vissers populaire Edersee gesloten seizoenen en minimum afmetingen om te vissen. Deze zijn per vissoort anders en er zijn ook beperkingen op het verwijderen. Zo mag je bijvoorbeeld maximaal 2 snoeken en maximaal één snoekbaars vangen. Ondanks dat het terugzetten dus vaak het overtreden van de wet is, staan vele boa’s en politieagenten bij controles het oogluikend toe. Maar vis in leefnetten bewaren echter is nog steeds een grote zonde en je kan worden vervolgd voor dierenmishandeling. Zoek dus goed uit wat wel en niet mag voor je een visvakantie in Duitsland gaat boeken! En vraag altijd na in de gemeente waar je gaat vissen in Duitsland wat wel en niet mag. 

Is een Visvergunning Duitsland verplicht ?

Visvergunning in Duitsland is verplicht

Een visvergunning Duitsland is verplicht voor je als toerist. Ga niet vissen zonder visvergunning in Duitsland, want voor vissen in Duitsland zijn regels die streng zijn. Al gelden niet de strenge regels die voor de Duitsers zelf gelden. Want Duitsers moeten zelfs eerst weken lessen volgen om daarna een visexamen te doen voordat ze een visvergunning in Duitsland krijgen! Dat is één van de redenen waarom steeds meer Duitsers niet gaan vissen in Duitsland maar bij ons in Nederland. 

Deze 2 visvergunningen heb je nodig als je wilt vissen in Duitsland

 1. Een Fischereischein (vergunning Duits) - visvergunning Duitsland algemeen, om in Duitsland te mogen vissen
 2. Een Angelererlaubnis - visvergunning Duitsland voor een dag in gebied waar je wilt vissen

Waar kan ik een visvergunning in Duitsland kopen?

Visververgunning Duitsland algemeen

De algemene visvergunning in Duitsland (de Fischereischein) kun je aanvragen op het gemeentehuis. Dit moet je persoonlijk aanvragen, want bezorging  via de post of via het internet is momenteel niet mogelijk. Tijdens de Corona periode dien je een afspraak te maken. De kosten voor de algemene visvergunning zijn rond de € 12,- (voor 1 jaar) en breng hiervoor een recente pasfoto, identiteitsbewijs en contant geld mee!

Voor als je wat in het Duits wilt vertellen op het gemeentehuis over waarop je gaat vissen in Duitsland, hier vast wat woorden. Ook in het meervoud tussen haakjes voor als je wat meer vissen wil vangen

 • vissen Duits - angeln of fischen
 • vis in het Duits - Fisch ( Fischen)
 • snoek in het Duits - Hecht (Hechte)
Visververgunning Duitsland voor een dag

De Visvergunning Duitsland voor een dag kun je in de buurt kopen waar je wit gaan vissen. Bijvoorbeeld bij een viswinkel, een benzinestation of toerismekantoor (VVV.) Tegenwoordig kun je voor veel gebieden in Duistland de visvergunning voor een dag online kopen. Het mooie is dat je kunt aangeven met welke vistechniek je wilt gaan vissen en op welk soort vis.  Wat opvalt is dat er veel verschil zit in prijzen voor visvergunningen. Zo vinden we voor de zoekopdracht visvergunning Bitburg (Eifel) prijzen voor dagkaarten tussen €9,- en € 23,-.  De site vissen en vakantie heeft een mooi overzicht gemaakt van betaalwater in Duitsland

Boetes vissen zonder vergunning zijn niet mis in Duitsland!

Ga niet vissen in Duitsland zonder vergunning, want de boetes vissen zonder vergunning zijn in Duitsland niet mis! Dit geldt overigens niet voor afgesloten particulier viswater. Let op: De regels voor het verkrijgen van een vis vergunning verschillen overigens per provincie (Bundesland.) Vissen in Duitsland zonder vergunning kan dus echt niet. De boete bij vissen in Duitsland zonder vergunning is vaak minimaal € 800,- en je kunt ook in de cel belanden tot maximaal 2 jaar! Meer over het onderwerp  boete vissen Duitsland kun je lezen op een forum van vliegvissers


grootste hengelsportzaak duitsland - hengelsport winkels duitslandWaar vind ik hengelsport winkels Duitsland?

Hengelsportwinkels heb je bijna in elke plaats in Duitsland, want vissen in Duitsland is erg populair. Maar met ongeveer 40.000 visartikelen is Askari de grootste hengelsportzaak Duitsland en zelfs de grootste in Europa! Ze hebben momenteel 13 hengelsport winkels in Duitsland, ook net over de grens ook in de Eifel en het Sauerland. Hier vindt je enorme hengel- en molenafdelingen  en vis accessoires en krijg je deskundig advies. 

Eén van de grootste hengelsport winkels Duitsland van Askari vindt je net over de grens in Langenfeld ( vlakbij Düsseldorf.) Het is te doen om heen en weer te rijden maar je kunt het natuurlijk ook combineren met een weekendje vissen in Duitsland. Easychalets heeft een mooie collectie vakantiehuizen in Duitsland voor je, ook in het grensgebied.

Wil je online bekijken wat er allemaal te koop is, dan heb je hier de Top10 online hengelsport Duitsland winkels.   

Vliegvissen in de Eifel of het Sauerland

vlieg vissen in duitsland in de eifel - prachtige vakantie in DuitslandEen populaire vistechniek is het vliegvissen, en dat kan in één van de vele mooie natuurgebieden van Duitsland dichtbij. Het Sauerland, maar zeker de Eifel is een perfecte bestemming wanneer je op zoek bent naar een heerlijke Visvakantie in Duitsland. In de Vulkaan Eifel heb je mooie kratermeren maar er zijn ook vele rivieren zoals de Moezel en beekjes. Je kunt hier op vele zoetwatervissen vissen, populair zijn natuurlijk de regenboogforel en beekforel, maar ook de vlagzalm. Vliegvissen op stromend water is relatief simpel, maar superleuk om te doen. 

Tussen onze selectie vakantiehuisjes in de Eifel en het Sauerland zal vast een fijn huisje zitten voor die heerlijke visvakantie in Duitsland. 

Op deze site kun je alles vinden over vliegvissen Duitsland. 

Ga vissen in Duitsland op deze Top 5 Roofvissen

Steur vissen Duitsland

Voor de vissers onder ons die van zware vissen houden een Tip. Ga vissen in Duitsland op de prachtige Steur, want deze smakelijke vissen kunnen in visvijvers een lengte bereiken van rond de 2.5 meter en een gewicht tot 100 kg! Dit volgens  vissenenvakantie waar je visbestemmingen kunt vinden om deze joekels te vangen! In het wild kunnen steuren zelfs 3,40 m lang worden en 300 kg wegen! De Europese Steur lijkt wat op een haai en is een zeldzame soort die aan de Atlantische kust in Europa wordt aangetroffen en met uitsterven wordt bedreigd. In veel landen wordt overigens al geëxperimenteerd met het kweken van de steur.

steur vissen duitsland vakantiehuizenfoto: Steur vissen Duitsland - wat een prachtige vissoort

Forelvissen Duisland

Op Forel vissen zoals de regenboogforel en bruine forel kan in beekjes, rivieren, meren of in speciale forelvijvers (zie apart stuk op deze pagina over vissen in  forelvijver Duitsland.) In het wild in een beek is eigenlijk wel het mooiste, want dan zit je echt midden in de natuur.  Ook moet je er meer voor doen en moet je echt zoeken naar een goede visplek, bijvoorbeeld langs de oevers. Beekjes zijn er voldoende in Duitsland, ook in de Eifel. Een van de bekendste beken is de Kyll in de Vulkaaneifel bij het plaatsje Birresborn. Hier kun je ook vlagzalm en barbeel aan de haak krijgen. En wat dacht je ervan om de heerlijke forel in de avond op de barbeque te leggen en te eten samen met een lekker Moezel wijntje? Dat maakt het vissen in Duitsland op forel natuurlijk nog leuker. 

Karpervissen Duitsland

Karpervissen in Duitsland is populair vanwege de prachtige viswateren en natuurlijk het mooie landschap. Veel karpervissers trekken naar Frankrijk, maar ook in Duitsland heb je heel veel grote openbare karperwateren! Een prachtig meer met grote karpers is volgens de site vissen en vakantie (met overzicht betaalwateren) de Lopiner see. Het woordje See betekend in het Duits trouwens Meer mocht je dat niet weten. Veel Duitsers komen overigens juist in Nederland op karper vissen! Dit omdat je bij karpervissen in Duitsland meestal de gevangen vis moet doden en niet mag terugzetten wat veel vissers niet prettig vinden. Ook omdat ze voor vissen in Duitsland dure vergunningen moeten aanschaffen.

Ook het Mittellandkanaal is populair onder de karpervissers en ligt op ongeveer 1 uur rijden vanaf de grens. Een kanaal met veel karpers, een mooie omgeving en niet duur. Ben je van plan te gaan karpervissen duitsland? Easychalets heeft mooie vakantiehuizen voor een heerlijke karpervisvakantie in Duitsland.

Barbeel vissen Duitsland

Ook Barbeelvissen in Duitsland is erg  populair onder Nederlandse vissers bij een visvakantie in Duitsland.  De barbeel is een vissoort van de grootste niet-wit vissen van Europa. Deze typische rivierbewoner voelt zicht prettig in sterk stomend water met een steenachtige  ondergrond. De barbeel levert heel veel strijd en is niet eenvoudig binnen te hengelen. Ga je op barbeel vissen dan heb je kans dat je een kanjer aan de lijn krijgt. Want een barbeel kan een lengte bereiken tot wel 1.1 meter en een gewicht tot 13 kg!

Meerval vissen Duitsland

Samen met de steur is de meerval de grootste zoetwatervis van Europa en daarom zeer populair om op te vissen in Duitsland. De meerval kan tot 3 meter lang worden en wel 200 kilo wegen! In tegenstelling tot de steur is dit geen bedreigde vissoort. Vissen in Duitsland op de meerval is populair omdat hij behoorlijk groot kan worden en niet gemakkelijk te vangen is. Ervaren meervalvissers bestuderen altijd als eerste de voedselvoorziening in het water en beslissen dan pas over het te gebruiken aas.

Wil je Meerval vissen in Duitsland, zorg dan voor een zeer sterke hengel en molen die beiden tegen een stootje kunnen! 

Meerval vissen Duitsland vakantiehuisjesfoto meerval vissen Duitsland

Forelvissen in een forelvijver Duitsland

Wil je ook eens forelvissen in een forelvijver in Duitsland? Goed idee, want  forelvissen in Duitsland kan in veel vijvers op vele plaatsen. Forelvissen in Duitsland in een forelvijver is natuurlijk wel wat anders dan in het wild. Want in een visvijver kun je de forel overal vangen..

Op een Duitse website Simfisch.de hebben we perfecte informatie gevonden over waar je een forelvijver kunt vinden. Ook hebben we een site gevonden met een Digitale Forelvijvers Duitsland kaart. Hier kun je zien waar je kunt Forelvissen in een forelvijver Duitsland in zijn geheel of per Deelstaat (provincie.)

Visparken in Duitsland

In Duitsland zijn er veel visparken waar je op diverse vissoorten kunt vissen. Visparken in mooie natuurgebieden waar alleen de focus wat meer ligt op vissen. In de visparken kun je heerlijk ontspannen en ook zonder hengel kan dat prima! Zo zijn er naast vissteigers vaak ook gezellige barbecue plaatsen, bankjes, vakantiehuizen en dat alles dicht bij de prachtige natuur!

Meestal zijn niet alle vissoorten in de parken te vangen. Ook logisch want de visparken in Duitsland zijn vaak gespecialiseerd op bepaalde vissoorten. Zo heb je bijvoorbeeld forelvijvers, snoekvijvers, karpervijvers etc. En of je een bepaald soort vis goed vangt is ook afhankelijk van het tijdstip en de jaargetijden.

Er zijn vele vissersparken die waarschijnlijk ook vlak bij je vakantiehuis in Duitsland liggen en ook net over de grens b.v. in de Eifel, het Sauerland of het Saarland. Kies daarbij zelf waarop je wilt vissen.

Wanneer kun je het beste Forelvissen?

Wanneer je het beste op forel vissen kunt is in de Lente, Zomer en Herfst. In de winter is forelvissen in Duitsland niet zo'n goed plan. Want in de winter eten forellen minder en in tegenstelling tot de zomer zwemmen Forellen vaak net boven de bodem of ze zwemmen langzaam rond.  Forellen zijn roofvissen, maar in de winter is het felle  er dus aardig af..

Vissen is ook onder de Duitsers erg populair 

Een visvakantie in Duitsland is ook onder de Duitsers zelf erg  populair. Want 6,24 miljoen Duitsers vissen minstens één keer per jaar en dat is meer dan 7 procent van de totale bevolking. Visclubs mogen de zoetwatervis gebruiken, maar als eigenaar of pachter van visrechten zijn ze ook verplicht om voor de vissen te zorgen. De visverenigingen verzorgen het onderhoud op vrijwillige basis. 

Mooi aanbod vakantiehuisjes voor je Visvakantie Duitsland bij Easychalets

Ben je een echte visliefhebber en denk je aan een visvakantie Duitsland,  dan hebben we een mooie collectie vakantiehuizen voor je. Om de gewenste vakantiehuisjes in Duitsland te kunnen vinden, kun je ook de filter gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op vakantiehuizen Duitsland aan een meer, zodat je vrij snel je hengel kunt uitgooien. Maar aan een meer hoeft natuurlijk niet, want er zijn in Duitsland ook vele rivieren zoals de Moezel of beekjes waar je kunt vissen. Zo kun je b.v. zoeken naar Chalets Duitsland (blokhut Duitsland) of b.v. Vakantiehuisjes Duitsland met openhaard. Of als je heerlijk wilt ontspannen na het vissen kun je ook zoeken naar een vakantiehuis met sauna Duitsland of vakantiehuis Duitsland met zwembad.

Wil je komen vissen met een grote groep? Ook dat kan want we hebben ook grote vakantiehuizen in Duitsland, zoals een chalet voor 10 personen! Zelfs een groepsaccommodatie in Duitsland voor 20 personen is mogelijk.

Nog vragen bij het zoeken naar Visvakantie Duitsland Vakantiehuisje?

Toch nog vragen bij het huren van  een vakantiehuisje voor je visvakantie Duitsland, we helpen je graag! Stel je vraag via de mail of het contactformulier en binnen 24 uur heb je meestal antwoord ! Wil je direct antwoord? Bel ons dan, stuur een whats-app bericht of gebruik onze chat service. Bekijk ook de faq met de meest gestelde vragen.  

Dus ben je op zoek naar een vakantiehuisje voor je visvakantie in Duitsland, dan heeft Easychalet een mooi aanbod vakantiehuizen voor je visvakantie Duitsland en ook aan een meer!