Vakantietip Duitsland - Duitse Alpen Beieren vakantiehuizen

Home / vakantiehuizenZoekopdracht

Resultaten gevonden
ZOEKFILTERS

vakantiehuis beieren - duitsland alpen allgau - duitse alpen beieren boeken

Beieren Duitsland - De prachtige Duitse Alpen

Beieren, de Grootste en Mooiste deelstaat van Duitsland

kaart zuid duitsland - beieren duitsland - beieren kaartBeieren in Duitsland is een Freistaat (vrije deelstaat) en ook wel Bavaria (Bayern Bundesland in Duits) genoemd. Als Freistaat mag Beieren dus zijn eigen regels bepalen. Beieren ligt in het zuidoosten van het Duitsland en de hoofdstad van Beieren is München. Wil je meer over Beieren weten,  zoals de geschiedenis bekijk dan Beieren wiki.  

Wil je in Beieren vakantie vieren, dan zijn de Duitse Alpen echt een aanrader. Want een vakantie in zuid Beieren is net wat dichter bij huis dan bijvoorbeeld Oostenrijk, maar ook de bergen in Duitsland in de Beierse Alpen zijn prachtig. In de Duitse Alpen ligt ook de Zugspitze ( met 2962 meter de hoogste berg Duitsland) vlak bij het prachtige plaatsje Garmisch-Partenkirchen. Bovendien is de prijs-kwaliteit geweldig bij een vakantie in Beieren. Geniet van de Beierse lekkernijen en een drankje in een van de gezellige restaurants In Beieren. Ga maar eens een Schnitzel eten met spätzle of friet, salade en een halve liter bier, dan ben meestal voor € 15,- wel klaar! Voor een heerlijke vakantie hebben wij een mooie selectie van vakantiehuisjes In Beieren voor je en ook mooie vakantiehuizen op  vakantieparken in Beieren. Met een vakantie in de Beierse Alpen is er genoeg te doen, en alle bezienswaardigheden in Beieren zullen we voor je onder elkaar zetten.

Waar ligt Beieren precies? 

Waar ligt Beieren precies vraag je jezelf misschien af, daarvoor hebben we een mooie Bayern kaart. Hierboven zie je deze kaart van Beieren. Dit is overigens niet de hele kaart van Zuid-Duitsland want ten Westen van Bayern ligt Baden-Württemberg (hier ligt het Zwarte Woud.) De Beierse Alpen bevinden zich in Zuid Beieren (Ober Bayern) circa een half uur rijden zuidelijk van München. Ook de vraag  waar liggen de alpen? is hiermee deels beantwoord. Want de Beierse Alpen zij het begin van de Alpen aan de Noordkant en strekken zich in de breedte uit over Oostenrijk en Zwitserland en zuidelijk tot in Noordelijk Italië.


Vakantie in de Beierse Alpen - Onze Top 5 mooiste gebieden!

1. Vakantiegebied Allgäu

2. Berchtesgadener Land

 vakantiehuis beieren - duitsland alpen allgau - duitse alpen beieren

3. Mooie meren Zuid Duitsland
Merengebied Beieren

Dan heb je het mooie merengebied van Beieren, wat begint bij Füssen en iets onder München heb je ook veel meren tot in de Beierse Alpen. Zeer bekend zijn o.a. de Tegernsee iets boven Garmisch Partenkirchen en de Chiemsee. 

  1. Königssee
  2. Hintersee
  3. Eibsee
  4. Forggensee
  5. Schliersee
  6. Starnberger see
  7. Tegernsee
  8. Alpsee
  9. Bodensee
  10. Chiemsee

  

 

 

 

 Ook een fietsvakantie Bodensee Duitsland

Aan de westkant van Allgäu heb je Bodensee, een verschrikkelijk groot meer dat grenst aan Zwitserland en Oostenrijk met de mooie plaats Lindau.   

 

 

4. Zugspitze en Karwendelgebergte bij Garmisch Partenkirchen
Onder Garmisch Partenkirchen heb je het bekende Karwendel gebergte, dit is aan de grens met Oostenrijk en hier ga je o.a. naar de bekende plaats Seefeld.

 5 Alpenstrasse

 


Bezienswaardigheden Beieren 

Er zijn veel bezienswaardigheden in Beieren, dit gaan we nog verder uitwerken.

Kaart Zuid Duitsland met Duitse Alpen in Beieren -  Met route Duitse Alpenroute (Alpenstrasse) 

Andere bekende plekken in Beieren zijn naast de Beierse Alpen het Beierse Wald, maar daarvoor hebben we een andere pagina voor je gemaakt.

Beieren Vakantie Duitsland in de mooiste deelstaat Beieren is een goed idee, we hebben een prachtig  aanbod vakantiehuizen voor die heerlijke Beieren vakantie!